És el segon any que el Col·legi Sant Josep – Teresianes de Gràcia organitza un supermercat virtual per recaptar diners entre els alumnes i les seves famílies per al programa de Càritas que ajuda les famílies en risc de pobresa i exclusió social. Sota el títol “Ajudas’ns amb 1 euro a omplir el carret solidari”, l’entitat aposta per les ajudes econòmiques directes, una fórmula que consideren que ampodera i dignifica més el model de recaptació en espècie. L’objectiu és mirar per la igualtat i dignitat de les persones que tenen dificultats per omplir la cistella de la compra.

La reformulació del recapte clàssic

El col·legi ha treballat el projecte amb els alumnes de primer de batxillerat, que han preparat la campanya de difusió per tota l’escola i s’han encarregat d’idear com fer la recollida. En aquest sentit han creat el Terefour, un supermercat virtual on els alumnes tenen una llista de la compra i quan van a omplir la cistella troben impresos en paperets els diferents productes que “compren”. És una manera de fer més entenedor el pas del recapte d’aliments a la recollida monetària.

Una compra a mida de cada família

Maria Teresa Muntanyola, coordinadora d’Escoles amb Cor de Càritas, explica la importància d’aquest canvi cap a un model menys assistencial que ajuda a una alimentació que s’adapta a les necessitats de les famílies. Les famílies “poden comprar productes que normalment amb les recollides clàssiques de les parròquies o en altres llocs no troben, com per exemple el producte fresc”.

Han recaptat prop de 1.000 euros

Durant la setmana que ha durat la campanya, el Col·legi Sant Josep – Teresianes de Gràcia ha recollit fins a 928,60 euros. Després, aquests diners van a unes targetes que els agents socials de Càritas donen a famílies en situació d’exclusió i pobresa perquè se’ls gastin als supermercats. Un altre dels objectius de la campanya és sensibilitzar sobre la igualtat i el dret a l’alimentació. La idea de Càritas és arribar a més escoles i que parròquies i empreses es decantin cap a la recollida monetària.