MARIO AGUILÓ, plataforma Salvem les Drassanes "En cas de confirmar-se creiem que podria arribar a invalidar el projecte de l'hotel. D'entrada hem dit que no a l'hotel i continuem dient que no i pensem que justificadament."

Segons Mario Aguiló, de la plataforma Salvem les Drassanes, l’Ajuntament podria haver comès irregularitats tècniques en la tramitació urbanística de l’Hotel Praktik Drassanes, que preveu la construcció de dos edificis. Els veïns han comprovat que s’han traspassat 600 metres quadrats de sostre edificable d’un bloc a un altre sense fer els canvis legals pertinents. “Aquest traspàs d’edificabilitat només es podria fer amb una modificació puntual del Pla especial de reforma interior (PERI) del Raval en el sector Drassanes”, la qual cosa no s’hauria fet segons la plataforma. Aguiló ha assegurat que si això es confirma l’Ajuntament estaria obligat a paralitzar i revisar la tramitació.

Imatge de Salvem les Drassanes sobre les irregularitats detectades

La plataforma encara està analitzant els documents amb els arquitectes de l’entitat, però ja les ha comunicat en una roda de premsa, on també s’ha anunciat que el manifest Salvem les Drassanes: No a l’Hotel Praktikha aconseguit el suport de 70 entitats i 400 persones a títol individual.

El compromís del govern: minimitzar l’impacte de l’hotel al barri

La construcció d’aquest macrohotel fa temps que arrossega controvèrsia. Aquest matí la tinenta d’alcalde d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, ha assegurat que es farà tot el possible per minimitzar l’impacte de l’hotel al barri i es treballarà amb les entitats de Drassanes per “encaixar el projecte a l’entorn”.

Una de les condicions que ERC va posar per donar suport al Pla d’allotjaments turístics, el PEUAT, era que el govern preguntés els veïns si volien l’hotel de Drassanes, però finalment no hi haurà cap consulta veïnal. Tot i això, el regidor d’ERC, Jordi Coronas, ha explicat que es crearà una taula informativa per detallar als veïns com avançarà el projecte.