Fa temps que el Parc Güell ha anat ampliant els punts d’accés a la zona monumental, habilitant camins des dels diferents barris que connecten amb l’espai. Un d’aquests punts és l’accés per la baixada de la Glòria. Ara, aquesta entrada s’ha arranjat i s’ha creat un nou espai d’estada. Es tracta d’un mirador ubicat sota el Turó de les Tres Creus del parc.

El nou mirador, de 320 metres quadrats, té vistes cap al Putxet i està dividit en tres nivells. L’accés a l’espai s’ha fet amb la construcció d’escales i camins que recuperen les traces de murs de pedra seca ja existents. Els veïns estan contents amb el nou mirador, tot i que alguns creuen que caldria una font. També reclamen una millor senyalització per als turistes perquè “no haguéssim d’explicar-ho sempre els veïns”, com diu Ivan Blasco.

El ple aprova el nom de Consol Casals i Genover

Ara, el nou mirador està més a prop de tenir nom. El plenari de Gràcia ha aprovat dir-li Consol Casals i Genover, una gracienca que va participar en nombrosos col·lectius i moviments populars. Va ser professora de física i feminista, antimilitarista i una de les fundadores del grup Dones x Dones. També va formar part de la xarxa internacional de Mujeres de Negro i va participar en l’assemblea de Feministes Indignades, així com a organitzacions de solidaritat internacional i defensa dels drets humans incloent Entre Pobles i l’Assemblea Bolivariana de Catalunya. A escala gracienca, va formar part de la vocalia de la dona de l’Associació de Veïns de la Vila de Gràcia, del Casal Independentista Poca Broma i de l’Ateneu la Torna.

La proposta s’ha d’elevar a la Ponència de Nomenclàtor de Barcelona, que ha de validar el nom de Mirador de Consol Casals i Genover al barri de la Salut.