Hospital Sant Pau

L’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau és, segons el director mèdic, Xavier Borràs, “un hospital dedicat a la covid-19”. Borràs ha explicat aquest diumenge en una entrevista a betevé que en ara com ara tenen 400 ingressats per coronavirus, també tenen pacients intubats a les UCI, els treballadors fan torns de 12 hores i necessiten obrir encara més sales. A més, segons Borràs, tot i que la corba de nous casos s’aplani, continuaran arribant molts nous malalts.

Davant d’aquesta situació l’hospital ha fet una crida a les xarxes per poder contractar més personal sanitari, es necessiten: metges, infermers, zeladors i auxiliars d’infermeria.

 

El CEM Guinardó operatiu a partir de dijous

Per descongestionar les sales, l’Hospital de Sant Pau ha començat a enviar els malalts menys greus a clíniques privades i esperen que dijous pugui entrar en funcionament el Centre Esportiu Municipal del Guinardó com a hospital temporal, que funcionarà com una sala més del centre sanitari. Això és el que ja s’està fent al Vall d’Hebron amb el CEM Olímpics.

El polesportiu del Guinardó tindrà capacitat per a 90 pacients i s’hi destinaran també els malalts menys greus, que ja fa alguns dies que estan ingressats i que ja no necessiten respiradors ni un seguiment continu. La incorporació de nou personal sanitari serà per cobrir, sobretot, les necessitats de la nova sala del Guinardó. Segons Xavier Borràs “inicialment estaran treballant amb nosaltres” perquè aprenguin els procediments que s’estan seguint amb el coronvirus. Des que va començar la crisi de la covid-19, el Sant Pau ha contractat 26 metges que han acabat la carrera però que encara no han fet el MIR.