L’enduriment de les mesures de confinament anunciades ahir pel president del Govern espanyol redueix el nombre de professions que es podran seguir fent presencialment. La pandèmia del Coronavirus obliga a restringir encara més els moviments, i per això les feines que es mantenen a partir d’aquest dilluns, 30 de març, són poques. Molts ciutadans tenen dubtes sobre si la seva tasca està prevista dins els serveis essencials, que treballaran del 30 de març al 6 d’abril, o no.

Alguns ciutadans creuen que no són servei essencial, però no ho saben del cert. Altres, ja han parlat amb els seus caps i saben que sí que ho són. I també n’hi ha que creuen que no ho seran i esperen l’ordre per organitzar-se el teletreball.

El confinament es preveu llarg i les petites empreses pateixen perquè el teletreball no sigui suficient per mantenir el negoci. Alguns empresaris, d’altra banda, ja preveuen que no podran mantenir ni tota l’activitat actual, ni tota la plantilla si aquesta situació es perllonga més temps. El president espanyol, Pedro Sánchez, va demanar aquest diumenge que no s’abaixi la guàrdia ni la solidaritat de tothom davant d’una “mesura excepcional”.