Ampliació Hospital del Mar

La segona fase d’ampliació de l’Hospital del Mar ja ha començat. Ho ha fet amb la contractació dels estudis d’arquitectes barcelonins Pinearq i Brullet-de Luna per a la redacció de projecte executiu, que dibuixarà la distribució dels espais del nou edifici de 25.000 metres quadrats distribuïts en cinc plantes en altura i dues plantes soterrani. La gran novetat és la incorporació de zones enjardinades per a pacients i professionals.

Els serveis del nou edifici

El nou edifici, que se sumarà a l’històric i al que es va inaugurar el maig del 2017, permetrà unificar les urgències del centre i disposarà de 170 llits, que es distribuiran en 120 d’hospitalització convencional, 26 d’obstetrícia i ginecologia, 18 de pediatria i 15 de neonatologia. Segons fonts hospitalàries, això permetrà potenciar l’atenció maternoinfantil al centre, amb la creació d’una àrea destinada en exclusiva a la dona i els infants.

El nou recinte disposarà de sis nous quiròfans i una nova Unitat de Cures Intensives (UCI) amb 18 llits connectats de forma directa amb el nou bloc quirúrgic i la unitat de reanimació per tal de facilitar el seguiment i el trasllat dels malalts. També s’incrementarà l’espai de farmàcia i d’anatomia patològica, que ocuparan les plantes soterrani, i es traslladarà a l’Hospital del Mar una part de l’activitat que ara es desenvolupa a l’Hospital de l’Esperança, com ara el Servei d’Oftalmologia.

La tercera fase d’ampliació

Els treballs tenen un termini d’execució de tres anys, als quals caldrà afegir 12 mesos més per completar l’equipament del nou edifici. Aquesta segona fase té un pressupost de 100 milions d’euros i obligaran a traslladar una part de l’activitat hospitalària a altres espais del recinte i a l’Hospital de l’Esperança o al Centre Fòrum. Un cop estiguin enllestits, quedarà pendent una tercera fase d’ampliació per completar el projecte. El tercer edifici permetrà que el centre arribi fins als 100.000 metres quadrats de superfície.