L’associació Punt de Referència busca voluntaris per acollir joves migrants no acompanyats. La recerca forma part del projecte Acull, que l’entitat impulsa des de fa 15 anys. La iniciativa té com a objectiu oferir una llar i una xarxa de suport a joves d’entre 18 i 21 anys sense referents familiars propers.

Segons informa l’entitat, el projecte suposa un compromís per acompanyar durant nou mesos un d’aquests joves davant “les dificultats d’emancipació al territori d’arribada” i que “requereixen un acompanyament emocional i educatiu integral.” Els voluntaris comptaran amb la supervisió d’un professional.

Les inscripcions per apuntar-se al projecte ja estan obertes. I l’associació oferirà el proper 10 de setembre una conferència informativa per a tots aquells que estiguin interessats a conèixer l’experiència.

La vida després de sortir dels centres de tutela

Punt de Referència és una associació sense ànim de lucre creada l’any 1997. El seu objectiu és oferir suport i acompanyament als joves extutelats un cop surten dels centres de la Generalitat i han de començar la seva vida adulta. Des de l’entitat asseguren que aquests programes afavoreixen la integració social, la igualtat d’oportunitats i la millora de la qualitat de vida d’aquests joves. En 15 edicions, el projecte Acull ha tingut 53 famílies acollidores.