L’Observatori Contra l’Homofòbia de Catalunya lamenta que el Jutjat d’Instrucció número 30 de Barcelona hagi decidit arxivar la presumpta agressió homòfoba a una parella al Parc de Joan Miró, a la Nova Esquerra de l’Eixample. A través d’un comunicat, l’entitat ha criticat que “s’arxivin casos com aquest generen frustració en les víctimes i no ajuden a combatre la infradenúncia”, i ha explicat que han posat a disposició de la parella agredida al Parc de Joan Miró els serveis de l’entitat per dur a terme tots els recursos que siguin pertinents perquè s’elimini l’arxivament provisional del cas i la policia continuï amb la investigació.

El president de l’Observatori Contra l’Homofòbia de Catalunya, Eugeni Rodríguez, considera “imprescindible” esgotar totes les vies possibles perquè “les agressions cap al col·lectiu LGTBI a Catalunya no quedin impunes”.

Rodríguez, a més, recorda que a Catalunya les agressions LGTBI-fòbiques han augmentat un 40 % respecte al 2018, especialment a la ciutat de Barcelona.