Hospital Clínic

L’Hospital Clínic de Barcelona és, per sisè any consecutiu, el segon centre hospitalari públic amb millor reputació d’Espanya segons un rànquing que fa cada any el Monitor de Reputació Sanitària (MRS). Lidera la llista l’Hospital Universitari la Paz, a Madrid, i el cinquè lloc és per a l’Hospital Vall d’Hebron. El segon i tercer llocs els ocupen també centres madrilenys: l’Hospital General Universitari Gregorio Marañón i el 12 d’Octubre.

Mentre que els primers llocs es mantenen estables, baixa la valoració de l’Hospital de Bellvitge. El centre universitari de l’Hospitalet ha passat de la posició 14 a la 16, mentre que l’Hospital de Sant Pau puja esglaons i se situa en el 17è  lloc entre els centres sanitaris públics de l’estat.

Enquestes a professionals mèdics

El rànquing s’ha obtingut a partir de les 6.149 enquestes a professionals mèdics, d’infermeria, associacions de pacients i periodistes sanitaris, entre d’altres. La selecció ha escollit els serveis clínics amb millor reputació en 25 especialitats. En el cas del Clínic, encapçala la llista de cinc especialitats analitzades: aparell digestiu, cirurgia general i de l’aparell digestiu, hematologia, nefrologia i pneumologia.

Pel que fa als centres privats, el Teknon ocupa la cinquena posició d’una llista que encapçala l’Hospital de la Universitat de Navarra.