L’edifici de la cooperativa Gregal, a la cruïlla de la rambla de Prim amb el carrer de Ferrer Bassa ―al barri del Besòs i el Maresme― ha aparegut aquest dimarts al matí amb pintades de caire feixista a les portes i parets de la façana principal.

Concretament, s’hi han trobat nombroses banderes esvàstiques i creus celtes pintades de color vermell, símbols relacionats amb la ideologia feixista i nazi. I també els números 14/88 (que fan referència a les 14 paraules i 88 preceptes de la doctrina del supremacisme blanc desenvolupada pel nord-americà David Lane a finals dels anys 30). L’atac ha tingut un ressò immediat a les xarxes socials, amb fotografies i també retrets contra l’actuació.

Un menjador social vital al barri

Gregal és una entitat que es dedica a fer tasques de menjador social al barri del Besòs i el Maresme. Des del 2015, ofereixen dinar cada dia a més de 250 persones vulnerables. A principis del 2018, un deute amb l’Ajuntament va deixar l’entitat penjant d’un fil i en perill de desaparició. A principis del 2019, va ser una de les entitats veïnals que va alertar de l’augment del consum de drogues als carrers del barri, com a conseqüència del tancament de narcopisos al Raval.