Un any més, el projecte Baixem al carrer, en què professionals i voluntaris ajuden gent gran del barri a fer sortides periòdiques per la ciutat, ha decidit realitzar una col·laboració amb un altre projecte que també promou passejades, en aquest cas en tricicle. L’objectiu d’En Bici sense Edat és que persones grans de residències o centres de dia puguin moure’s per la ciutat en uns tricicles adaptats, acompanyats de voluntaris que pedalegen.

En Bici sense Edat volta pel Poble-sec

Durant el mes de novembre, usuaris de la residència Pare Batllori i altres projectes de voluntariat amb gent gran del Poble-sec han participat en el projecte En Bici sense Edat. La seva valoració ha estat molt positiva: “M’agrada que em portin a passejar pels carrers. La llàstima és que no sigui cada dia”, explica la Teresa.

Beneficis immediats

Des de la iniciativa Baixem al carrer afirmen que aquesta activitat és molt beneficiosa per a gent gran o amb mobilitat reduïda. A més, l’Eva Gallofré, coordinadora de Baixem al carrer, diu que els resultats són molt visibles: “Hi ha algunes persones que feia molt temps que no sortien, algunes fins i tot anys. En aquesta activitat es nota gairebé de forma immediata. Poden començar amb l’ànim baix i quan tornen estan molt contents i amb ganes de tornar-la a fer”.

“Jo soc les cames, ells m’expliquen les històries”

També els voluntaris ciclistes d’En Bici sense Edat se’n beneficien de l’activitat. La Florence hi participa des de fa tres anys i afirma que “el ‘feedback’ sempre és molt bonic”. Explica que és un moment molt social: “Moltes vegades és el barri on han viscut tota la vida i jo soc les cames i ells m’expliquen les històries de Barcelona”.

En Bici sense Edat va arribar a Barcelona l’any 2016. Des de llavors, més de 1.500 persones s’han beneficiat de tornar a agafar la bicicleta. A més, en el darrer any, l’entitat ha pogut ampliar la seva flota a cinc tricicles.