La Guàrdia Urbana rescata cinc gossos, un gat i dues xinxilles que vivien en pèssimes condicions en un domicili particular del districte de l’Eixample. Els agents van accedir al pis després de rebre diverses queixes veïnals per fortes olors d’excrements a l’edifici.

En accedir a l’habitatge, els agents van observar que el sorral del gat no s’havia netejat des de feia dies i hi havia una gran quantitat d’excrements en diversos punts del pis. També van detectar que les dues xinxilles vivien en males condicions higièniques.

D’altra banda, a la propietat també hi havia dos balcons on es van localitzar cinc gossos de raça chihuahua que vivien envoltats de brutícia i excrements. A més, els animals mostraven signes evidents que no sortien al carrer des de feia temps. Els amos van argumentar que no els treien a passejar per la situació sanitària derivada del coronavirus.

Denúncies per 20 infraccions als propietaris

La Guàrdia Urbana va inter,posar 20 denúncies administratives als propietaris per incomplir l’Ordenança sobre la protecció, tinença i venda d’animals. Els agents els denuncien per mantenir els animals sense alimentació ni hidratació; per maltractar-los a través del patiment o danys físics, no donar-los atenció veterinària ni identificar-los mitjançant microxip.

Els responsables dels animals van comunicar que no n’hi havia cap de censat i havien incomplert amb l’obligació d’esterilitzar els animals de companyia. Els agents han activar els serveis de recollida perquè es facin càrrec de tots els animals.