El tancament de restaurants ha provocat un augment del consum d’aliments i begudes al carrer, malgrat estar prohibit. El cap de setmana passat ja es va poder veure com, mentre els bars i restaurants tancaven, les places i parcs de la ciutat s’omplien de gent. I encara que aquest divendres tant el govern de la Generalitat com el Govern espanyol van fer una crida a la ciutadania perquè es quedessin a casa i baixessin el ritme d’interacció social, les imatges no han canviat. Els parcs i places de la ciutat s’han tornat a omplir de gent que no portava mascareta ni mantenia les distàncies.

Aquest dissabte al Parc del Poblenou s’han pogut veure centenars de persones que incomplien les mesures contra la covid-19. La gent bevia o hi havia reunions de més de sis persones. A més, en aquest lloc de la ciutat es produeix una curiositat: les taules de pícnic han estat precintades per la Guàrdia Urbana i no s’hi pot accedir, però el que ha fet la gent és menjar i beure en grup en una zona de gespa que hi ha just al costat. Unes imatges que s’han repetit una vegada més al Parc de la Ciutadella. Això sí, diferència de la setmana passada, als accessos del parc hi havia agents de la Guàrdia Urbana i es controlava que tothom complís amb les mesures. Encara que a dins s’hi han continuat veient imatges de grups de gent sense mascareta, menjant i bevent. També se n’han pogut veure a Gràcia, on la setmana passada la Guàrdia Urbana va haver de desallotjar algunes de les persones que hi havia a la plaça del Sol perquè estaven consumint alcohol a la via pública.

La Guàrdia Urbana desallotja 1.200 persones de la via pública

Per evitar aquestes actituds, les forces policials han augment els patrullatges al carrer. De fet, la nit de divendres a dissabte, la Guàrdia Urbana va desallotjar 1.200 persones de la via pública i va fer 12 actuacions per consum d’alcohol. Des de l’1 de setembre fins al 18 d’octubre, la Guàrdia Urbana ha interposat 3.772 denúncies per consum d’alcohol a la via pública, unes 80 cada dia, i ha desallotjat 28.822 persones per incomplir les restriccions, unes 630 diàries.

Els Mossos d’Esquadra han desallotjat aquesta matinada de dissabte un grup de persones que estava fent un ‘botellón’ a la plaça de les Glòries de Barcelona. L’operació policial s’ha fet pels voltants de les dues de la matinada a la plaça de Santiago Pey, entre la Torre Glòries i el Museu del Disseny. En total s’han fet 52 denúncies administratives per consumir alcohol a la via pública i no complir les mesures sanitàries per evitar la propagació de la covid-19.