El Gremi de Restauració de Barcelona ha rebut amb “incomprensió i indignació” la decisió de l’Ajuntament de no ampliar els horaris dels xiringuitos de les platges durant la nit de la revetlla de Sant Joan. Consideren és una decisió “completament irracional i que no beneficia ningú” i critiquen que “l’Ajuntament novament s’enquisti en restriccions pandèmiques”.

El consistori ha rebutjat la petició que havia fet el Gremi perquè les guinguetes poguessin obrir fins a les 5 de la matinada, i els establiments hauran de tancar a les 3.30 h com l’any passat i no podran instal·lar barres addicionals ni contractar discjòqueis. “És una molt mala notícia per a Barcelona, per als usuaris de les platges i per als titulars de les guinguetes”, afirma el director del Gremi de Restauració, Roger Pallarols. El Gremi culpa de la decisió a l’Institut Municipal de Parcs i Jardins, en el qual asseguren que el nou alcalde “s’hi haurà de posar de manera immediata per posar ordre”.

“La gent beurà igual”

Els restauradors critiquen que les platges continuaran estan plenes de gom a gom tota la nit i sense serveis sanitaris. “La gent estarà a les platges fins a les sis, les set o les vuit”, assegura la Míriam. És l’encarregada del xiringuito Salvaje a la Barceloneta i recorda que habitualment ja tenen uns horaris i unes condicions molt restringides, i que aquesta mesura els perjudicarà a la facturació. Un argument que comparteix la Kim Cortázar, del Chambao, que explica que normalment només poden obrir fins a la mitjanit i que han d’aprofitar el Sant Joan perquè “es ven molt”. “La gent beurà igual, si no ho fan aquí, ho faran fora del xiringuito”, diu apuntant a l’increment de la venda dels llauners.