consells revetlla Sant Joan 2023

La nit de Sant Joan 2023 estarà protagonitzada per les fogueres i els petards, juntament amb la coca i el cava en la que es coneix com la nit més curta de l’any. Per fer aquestes fogueres i llançar bé els petards de Sant Joan, cal prendre algunes precaucions. Si no vols córrer riscos aquesta revetlla, pren nota d’aquests nou consells per tenir una revetlla segura!

Recomanacions per a la nit de Sant Joan 2023

Els Bombers de Barcelona han emès tot un seguit de consells per viure una revetlla de Sant Joan segura:

1. Els petards, mai a les butxaques. Evita guardar-te material pirotècnic a la butxaca. Podria encendre’s i provocar-te cremades.

2. Evita apropar-te als petards. Procura sempre encendre el petard per l’extrem, així tindràs temps per retirar-te abans que exploti. Recorda que no has de llançar material pirotècnic contra altres persones ni acostar-te, perquè podria provocar-te cremades o accidents oculars. Si veus que no s’encén, evita apropar-te o tocar-lo fins que no hagin passat 30 minuts.

3. El material pirotècnic, lluny del bosc. Els petards i els focs d’artifici poden provocar incendis forestals. Evita llançar material pirotècnic a menys de 500 metres del bosc. Tampoc no els tiris a prop de líquids inflamables perquè els vapors poden explotar.

4. Tanca portes i finestres. Sant Joan és sinònim d’incendis. Si veus focs d’artifici al carrer, tanca portes i finestres per evitar que un dels petards entri i cali foc. Treu també la roba estesa. Una guspira també podria cremar-la.

5. Vigila com dispares els coets. Col·loca el coet en una alçada preparada amb armelles. No tiris mai un coet amb la canya trencada perquè pot sortir en una direcció inesperada.

6. Compra material pirotècnic a llocs autoritzats. Els establiments autoritzats venen productes pirotècnics homologats, una garantia de fabricació i de bon estat. A més, en aquests punts de venda, et podran aconsellar a l’hora de comprar petards. Vigila també que els productes siguin adequats per a l’edat.

Petards Sant Joan 2022

7. No fiquis els petards a dins altres objectes. Mai introdueixis trons dins de totxanes o ampolles perquè quan esclaten provoquen metralla. Procura també disparar els focs d’artifici d’esquenes al vent. Brillaran més i evitaràs que les espurnes et puguin cremar.

8. Les fogueres, només a llocs autoritzats. Les fogueres només es poden fer en punts autoritzats per l’Ajuntament. A Barcelona hi ha vintena de fogueres previstes. Te les situem totes al mapa!

9. Evita llançar material inflamable a les fogueres. El llançament d’objectes i productes inflamables a les fogueres pot provocar deflagracions que podrien cremar-te.