Foto: ACN

Els xiringuitos de les platges de Barcelona hauran de tancar a les 3.30 h la nit de la revetlla de Sant Joan. L’Ajuntament ha rebutjat la petició que havia fet el Gremi de Restauració de Barcelona perquè les guinguetes poguessin obrir fins a les 5 de la matinada, segons ha avançat ‘El Periódico’ i ha confirmat betevé. D’aquesta manera, les guinguetes només podran oferir servei una hora més respecte de l’horari habitual, com marca la Generalitat en dates assenyalades com aquesta.

La decisió del consistori és la mateixa que la de l’any passat, quan tampoc no es van ampliar els horaris, i s’ha pres en el marc del Grup de treball de Sant Joan a les platges, on hi són presents els districtes de Ciutat Vella i Sant Martí, la Guàrdia Urbana, Protecció Civil, l’Agència de Salut Pública, la direcció de Neteja i l’Institut Municipal de Parcs i Jardins, entre d’altres operadors municipals.

Ni barres addicionals, ni discjòqueis

La nit de la revetlla, els xiringuitos tampoc no podran instal·lar barres addicionals ni tampoc contractar discjòqueis i, per tant, s’hauran de limitar a desenvolupar la seva activitat habitual. L’Ajuntament recorda que les guinguetes tenen consideració de bar amb restauració mixta menor i que els horaris que estableix la Generalitat regeixen tots els locals de concurrència pública de la mateixa tipologia a la ciutat.

Els horaris de les guinguetes de la platja la nit de Sant Joan va canviar arran de la pandèmia. Abans del 2021, durant la revetlla els establiments tenien permís per obrir fins a les 5 h.