revetlla sant joan

(ACN) El Gremi de Restauració de Barcelona ha demanat a l’Ajuntament que els xiringuitos de la platja puguin obrir per la revetlla de Sant Joan en les “condicions excepcionals” que s’havien aplicat en aquesta nit de l’any abans de la pandèmia de la covid-19. Els restauradors van enviar una carta al consistori fa unes setmanes i n’esperen la resposta, segons informa ‘El Periódico’ i ho confirma el Gremi a l’ACN.

Les guinguetes demanen treballar fins a les cinc de la matinada, quan s’ha de desallotjar la platja perquè després els serveis de neteja hi puguin treballar. Els restauradors també volen poder retirar taules i cadires i instal·lar barres supletòries dins la superfície de l’establiment, indiquen fonts del Gremi.

El Gremi de Restauració recorda que el 2020 i el 2021 els bars de platja no van poder obrir amb aquestes condicions per les mesures de la pandèmia, però que tampoc ho van poder fer l’any passat, quan ja no hi havia restriccions d’aquesta mena.

L’obertura de les guinguetes, positiva per a la seguretat

Fonts del Gremi argumenten que l’obertura de les barraques és positiva per a la seguretat en una nit que sol ser complicada pels milers de persones que es congreguen al litoral de la ciutat. Les mateixes fonts critiquen que l’any passat les platges es van omplir de gom a gom, sense tenir els serveis d’aquests bars i amb molta venda ambulant sense permís.