Confeccions el Rellotge té molts rellotges, és un objecte distintiu de la botiga i li dona el nom. El més característic és el que hi ha a fora, que fa 40 anys que marca l’hora al barri per als veïns que hi passen. Després d’uns mesos espatllat, ja torna a funcionar.

El rellotge dona nom a la botiga

El rellotge és a la façana de l’establiment de confecció que Evaristo Sender té al carrer del Comte Borrell des del 1982. Amb els anys, s’ha convertit en un referent al barri. Molts veïns fan com Donelio Parets, que quan surt de la cantonada el primer que fa és mirar cap amunt per saber l’hora que és.

De fet, el nom de la botiga ja ve del rellotge que la mare tenia a la parada dels Encants del Mercat de Sant Antoni des de l’any 1929. Tothom hi posava alguna mascota i ells, explica l’Evaristo, van idear un rellotge i s’hi ha quedat tota la vida.

Tothom posava una mascota a la parada i nosaltres vam idear un rellotge i s’ha quedat tota la vida amb el rellotge”
Evaristo Sender Borrell, Confeccions el Rellotge

Una maquinària delicada

Jordi Rodríguez, que treballa des de molt jove a Confeccions el Rellotge, assegura que, quan el rellotge de fora es va espatllar, els va costar trobar algú que el pogués reparar. Explica que el rellotge té dues maquinàries a fora i una a dins, per això la reparació ha trigat uns quants mesos.