Tres gossos terrier de Staffordshire americans van atacar una dona la matinada de dissabte a Can Rectoret, una zona de muntanya del districte de Sarrià–Sant Gervasi. La dona ha denunciat el fet als Mossos d’Esquadra, que han obert una investigació. Els veïns afirmen que no és un cas aïllat i que hi ha hagut altres atacs de gossos de races potencialment perilloses al barri.

Sense lligar i sense morrió

“Vaig començar a cridar, vaig intentar defensar-me però van començar a mossegar-me. Tinc ferides molt profundes per tot el cos”, explica la víctima. Els tres gossos la van agredir quan anava cap a casa seva i explica que els animals anaven sense lligar, no duien morrió i “no es defensaven de res”.

Dos veïns la van socórrer foragitant els gossos a cops de pal i pala. “Els pegàvem i és com si no féssim res, eren tan violents que si no l’haguéssim ajudada de seguida, l’haguessin matada”, relata una veïna. També afirma que la propietària dels animals “no va fer res per ajudar-nos”.

La víctima ha denunciat els fets als Mossos d’Esquadra, que han engegat una investigació i han citat la propietària dels gossos a declarar. Ara, el Districte Municipal de Sarrià–Sant Gervasi i l’Oficina de Protecció dels Animals decidirà si li retiren els gossos o no.

No és un cas aïllat

Els veïns de Can Rectoret alerten que, en els últims anys, hi ha hagut altres atacs de gossos catalogats com a potencialment perillosos a la zona. I això ha generat por al barri. “Des del novembre no he sortit de passeig amb la meva gossa ni amb els meus fills”, explica l’Anna, que va patir un atac la tardor passada.

Ara esperen que els fets de dissabte passat, el més greus fins ara, facin reaccionar el Consistori i prengui mesures contra els propietaris de gossos potencialment perillosos que no compleixin les normes específiques, com dur morrió i anar lligats pel carrer, tenir una llicència o habilitar la casa per tal d’evitar que els animals puguin sortir i cometre danys a tercers.