Fer que les persones grans es retrobin amb el mar. Aquest és l’objectiu que va moure l’Associació de Veïns i Comerciants del Carrer Avinyó a aconseguir, fa nou anys, que una empresa de trixi ubicada al Gòtic regalés un paquet de viatges als usuaris dels casals de gent gran del barri. La sortida es feia coincidint amb el final de les activitats dels casals i previ sorteig.

Aquest any, l’excursió perillava perquè l’empresa de trixi havia tancat. Per això, els impulsors van buscar alternatives i van pensar en un viatge a Las Golondrinas. Per aconseguir-ho també ha estat clau la participació de l’ELISAVA (Escola Universitària de Disseny i Enginyeria de Barcelona).

Retrobar Las Golondrinas

Usuaris dels casals de gent gran del barri Gòtic s’han retrobat aquest dimarts amb Las Golondrinas després de més de 30 anys. Molts estaven neguitosos abans de pujar a aquesta embarcació emblemàtica de la ciutat. Rosa Veya, per exemple, s’ha quedat sorpresa de les vistes de Barcelona des del mar. “Ho he trobat tot molt canviat. Estava buscant el trencaonades típic, d’aquell tub on arribaves al final i trobaves un restaurant, i no sé on és”.

Anna Gallego, també veïna del Gòtic, recordava, en baixar del vaixell, quan i amb qui pujava a Las Golondrinas. “Quan els meus fills eren petits, quan amb el meu marit anàvem amb els musclos, fèiem la tapeta de musclos i la cerveseta“.

Col·laboració d’entitats del Gòtic

El viatge en golondrina, del qual s’han beneficiat una trentena de persones, té com a objectiu que les persones grans, moltes amb mobilitat reduïda, puguin gaudir del mar. Altres anys, la sortida s’havia fet en trixi, però l’empresa que els portava va tancar i van buscar una alternativa.

Danae Esparza, cap d’estudis de l’escola ELISAVA, explica que “quan vam saber que aquest any no es podia fer la sortida amb la Teresa ens vam anar trobant i vam parlar d’aquesta possibilitat de contactar amb Las Golondrinas, i que en comptes de fer el viatge en trixi poder organitzar una sortida en golondrina”.

Per la presidenta de l’Associació de Comerciants i Veïns del Carrer Avinyó, Teresa Caja, aquest oferiment va ser una alegria molt gran perquè hi havia gent que feia 30 anys que no havia agafat una golondrina”.