bandera groga

Els socorristes han tornat a hissar les banderes grogues a tot el litoral barceloní aquest dilluns. Totes les platges tenen aquest distintiu groc, perquè la qualitat de l’aigua és regular i, a més, s’hi ha detectat meduses, a excepció de la platja del Llevant. Això no vol dir que el bany estigui prohibit, però els visitants hauran de tenir precaució a l’hora de posar-se a l’aigua.

En les últimes hores i també la setmana passada, els banyistes tampoc no van tenir gaire sort amb les platges, perquè van haver de conviure durant dos dies amb les banderes grogues. Divendres l’Ajuntament va informar que a tot el litoral barceloní hi onejava el distintiu groc per la mala qualitat de l’aigua. S’hi acumulava brutícia, com fulles i plàstics. I justament el dia anterior havia passat el mateix. Bandera groga, aquest cop per la presència de meduses.

En canvi, dimecres passat la Guàrdia Urbana va desallotjar els banyistes de la platja de la Nova Icària perquè s’hi va hissar la bandera vermella per la presència de “residus sòlids naturals” que feien poc recomanable el bany. Poc després la prohibició es va aixecar i els banyistes van tornar a l’aigua.