La construcció del nou CAP Raval Nord a la capella de la Misericòrdia, a la plaça dels Àngels, està cada vegada més a prop. La Generalitat ha tret el projecte a licitació i el període per presentar les ofertes s’acabarà el 3 d’abril. La previsió del govern català és que el nou centre, que costarà 11,2 milions d’euros, entri en funcionament l’any 2026. De fet, fa pocs dies, l’alcalde Jaume Collboni ja va confirmar que les obres començarien el mes de juny. La primera fase d’execució, la que es licita ara, té un cost de 5 milions.

Com serà l’edifici?

El nou CAP, llargament reivindicat pels veïns del barri, tindrà 2.500 metres quadrats repartits en sis plantes i substituirà l’equipament del carrer de Torres i Amat i la plaça de Terenci Moix. Tindrà 12 sales de consulta de medicina de família i dues de pediatria. També hi haurà 12 consultes d’infermeria i dues aules d’educació sanitària. A més, disposarà d’una àrea d’atenció no programada i una àrea polivalent —una consulta, una sala de treball per a odontologia, sis consultes polivalents, dues de tocoginecologia i dues per a salut mental.

Una de les característiques principals del projecte és que el nou CAP estarà situat a la capella de la Misericòrdia, al carrer de Montalegre. Un edifici protegit com a Bé Cultural d’Interès Local. El projecte guanyador és obra del despatx Nogué-Onzain-López Arquitectura SLP, i respecta els espais oberts i la llum d’aquest espai.