La Generalitat ha adjudicat aquesta setmana el projecte de construcció del nou CAP Doctor Lluís Sayé, que ampliarà el serveis del CAP Raval Nord. El projecte guanyador és obra del despatx Nogué-Onzain-López Arquitectura SLP, i respecta als espais oberts i la llum de la capella de la Casa de la Misericòrdia on s’ubicarà. Es tracta d’un edifici protegit com a bé cultural d’interès local, situat al carrer de Montalegre.

Està previst que les obres del nou centre d’atenció primària pugui començar després de l’estiu de l’any vinent, un cop s’acabi la redacció del projecte. El calendari preveu que el nou CAP pugui estar finalitzat d’aquí a quatre anys, el 2025. Les obres tenen un pressupost de set milions d’euros.

Imatge virtual exterior del nou CAP Lluís Sayé

Es fa realitat una reivindicació històrica del barri

El nou centre d’atenció primària tindrà 2.500 m2 i conservarà l’estructura de la capella de la Misericòrdia. L’espai ha estat cedit per l’Ajuntament al CatSalut, i suposa fer realitat una reivindicació històrica del barri per ampliar el CAP Raval Nord. Un procés llarg, i en el qual les entitats del barri i els professionals sanitaris han liderat les reivindicacions.

El nou espai, més ampli, permetrà ampliar la capacitat assitencial del centre. Tindrà 12 sales de consulta de medicina de família i pediatria i 12 consultes d’infermeria. També tindrà una àrea d’atenció no programada, amb quatre boxs polivalents, un espai de tractament i un d’emergència. A més, disposarà de consultes de tocoginecologia i salut mental, i una àrea d’odontologia.

Mentre es construeix el nou centre, Salut ha instal·lat un mòdul per donar suport als professionals del CAP. Està ubicat al pati exterior que dona accés al centre i ocupa 30 m2.