La construcció del nou CAP Raval Nord, a l’antiga Capella de la Misericòrdia de la plaça dels Àngels, començaran el mes de juny. Segons ha informat l’Ajuntament de Barcelona, les obres estan a punt de ser licitades per la Generalitat i l’objectiu és que entri en funcionament el primer trimestre del 2026.

El nou centre d’atenció primària donarà servei a una població de referència de 22.500 habitants i la seva posada en marxa és fruit d’un acord de l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat, l’estat i el MACBA. La construcció de l’equipament, juntament amb l’ampliació del MACBA, serà clau també per a la reforma de la plaça dels Àngels, on l’Ajuntament vol guanyar més espais verds i d’estada.

Com serà l’edifici?

El nou CAP, llargament reivindicat pels veïns del barri, substituirà l’equipament del carrer de Torres i Amat i la plaça de Terenci Moix. Tindrà 12 sales de consulta de medicina de família i dues de pediatria. També hi haurà 12 consultes de pediatria i dues aules d’atenció sanitària. A més, disposarà d’una àrea d’atenció no programada i una àrea polivalent —una consulta, una sala de treball per a odontologia, sis consultes polivalents, dues de tocoginecologia i dues per a salut mental.