carrer Rogent, Camp de l'Arpa del Clot

La sisena onada de la covid-19 ha disparat les dades de contagis a Barcelona. Mostra d’això és que un de cada tres positius contagiats durant tota la pandèmia han agafat el virus en l’últim mes i mig. Segons les dades més recents publicades per l’Agència de Salut Pública de Barcelona, des de l’1 de desembre s’han confirmat 106.217 casos de coronavirus. Es tracta d’un 33 % del total de positius comunicats des del març del 2020.

Des de l’inici de la pandèmia, Salut Pública ha notificat 318.247 casos. Per tant, un de cada tres barcelonins que han resultat positius des del primer cas confirmat, s’ha contagiat en les últimes set setmanes. Les xifres quadren amb l’explosió de la variant òmicron a la ciutat i la seva ràpida propagació.

La perspectiva optimista de tot plegat és el creixement s’està alentint. En la setmana de Reis, els casos nous han crescut un 13 % a Barcelona, mentre que la pujada va ser del 33 % en la setmana de Cap d’Any i del 137 %, la setmana de Nadal. Caldrà veure com evoluciona la situació després de tot el període de vacances nadalenc.

Sant Andreu, el més tocat per l’òmicron

Tot i que la sisena onada va començar afectant de ple Sarrià – Sant Gervasi, el canvi d’any ha capgirat la incidència de covid las districtes de Barcelona. Actualment, Sant Andreu és el territori amb les dades més pessimistes i, juntament amb Nou Barris, els únics que han superat la taxa dels 2.000 casos per cada 100.000 habitants en l’última setmana. Un fet que es manté és que Ciutat Vella continua sent la zona amb la incidència més baixa.