Les antigues galeries Wagner, a Sant Gervasi – Galvany, renaixeran convertides en oficines i en un espai gastronòmic, 31 anys després del tancament dels locals comercials, al desembre del 1992. El disseny del projecte encara actualment la recta final i l’estudi d’arquitectura que se n’encarrega, OUA Group, confia a tenir la llicència d’obres properament. Un cop arrenquin els treballs, segons ha pogut saber betevé, la previsió és tenir la reforma acabada en 15 mesos.

Més enllà de revitalitzar l’edifici, el projecte també té en compte la plaça de Wagner, just al davant. Per això, el disseny preveu obrir la façana i fer-la de vidre. “D’aquesta manera volem diluir l’interior-exterior i oferir un focus d’atenció a la plaça”, explica Andreu Franquesa, arquitecte d’OUA Group. A més, amb la idea que augmenti el volum diari de gent a l’espai, la porta principal enmig de la plaça tindrà una mena de porxo.

Dues plantes i una gran terrassa

El projecte convertirà els 2.000 m² de les antigues galeries Wagner en seu de diverses empreses i tindrà capacitat per acollir fins a 200 treballadors. Es dividirà l’espai de forma flexible, en funció de la demanda. L’espai s’organitzarà en una planta baixa, semisoterrada, i un primer pis que tindrà sortida a una terrassa d’uns 800m², que es preveu que es pugui aprofitar per fer un espai gastronòmic per a esdeveniments privats o de les empreses.

Tot plegat posaria fi a una degradació de 31 anys, marcats per un incendi, actes incívics, plagues de rates i un abandonament que ha provocat alguns despreniments a la façana. Malgrat tot, els arquitectes encarregats del projecte han pogut constatar que l’estructura es troba en bones condicions, excepte alguns problemes d’humitats subsanables.

Imatge actual de les galeries Wagner

El veïnat en reclama 100 m² per a la gent gran

La notícia de la recuperació de les galeries Wagner ha estat ben rebuda pel veïnat i el comerç de la zona, que feia temps reclamava solucions contra el perill que podia suposar la degradació creixent dels locals. I més enllà de l’alegria pel projecte, també afegeixen una petició, la cessió de 100 m² per a ús de la gent gran del barri. “Fa més de 30 anys que reclamem un espai de trobada de la gent gran, on puguin ser atesos i relacionar-se, com hi ha en altres barris”, afirma Bartolomé Criado, de l’Associació de Veïns i Comerciants del Turó Parc. Segons expliquen, la propietat s’ha obert a treballar la reivindicació.