La Fundació Arrels denuncia a través de les xarxes socials l’arquitectura hostil a diversos espais de Barcelona per evitar que les persones sense sostre hi dormin. Per això, ha engegat una campanya per implicar i conscienciar la ciutadania. Qui vulgui participar ha d’entrar al web de l’ONG i apuntar-se a la iniciativa, que consisteix a fer fotografies de les barreres arquitectòniques de la ciutat des d’aquest dilluns 19 i fins al 25 de febrer. Les imatges es pujaran en un mapa d’Arrels d’arquitectura hostil i servirà per actualitzar-lo i posar-lo al dia.

Més barreres a Ciutat Vella, Sant Martí i Sants-Montjuïc

Ferran Busquets, director d’Arrels, explica que la campanya servirà també per veure l’evolució d’aquests elements a la ciutat. Assegura que habitualment els districtes on hi ha més persones vivint al carrer són els que concentren més barreres, com Ciutat Vella, Sant Martí i Sants-Montjuïc.

Conseqüències de les barreres

Aquests elements arquitectònics tenen “grans conseqüències”, com “no trobar lloc on protegir-se de la pluja, del fred i criminalitzar la pobresa”. Arrels denuncia que també s’envia un missatge molt contundent als més vulnerables: “Aquí no ets benvingut”. Busquets detalla que “és molt difícil que disminueixin aquestes barreres” i que cal conscienciar la població sobre aquesta problemàtica fent-la participar en la campanya. “Poques vegades es retiren, sobretot les d’àmbit privat”, afirma.

Des de l’entitat es demana a l’administració que intervingui i busqui solucions, com oferir lloguers a preus assequibles i sensibilitzar l’entorn.