cases barates bon pastor carrer Arbeca

Compte enrere per a la desaparició de les cases barates del Bon Pastor, ja deshabitades des dels primers mesos del 2023. Aquest dimecres, 21 de febrer, començaran els treballs previs per a l’enderroc d’aquests habitatges, construïts al 1929. Els primers dies es faran treballs de selecció de residus i, per tant, les excavadores encara trigaran uns dies més.

Enderroc de tres illes de cases durant la primera fase

Els treballs, que van en calendari segons el previst, es faran en diverses fases. La primera afectarà tres illes de cases compreses entre els carrers d’Arbeca, Tàrrega i Sant Adrià. Segons el districte de Sant Andreu, les primeres actuacions es faran encara sense excavadores.

Els veïns calculen que hi ha prop de 200 cases barates pendents d’enderrocar. Quan s’hagi executat la demolició per complet, només restaran en peu dues illes de cases: una on hi ha el museu de l’habitatge de les cases barates i la del davant pendent de definir l’ús.

Els veïns demanen la urbanització provisional quan s’enderroqui

Els darrers mesos, els carrers d’aquestes cases tapiades s’havien convertit en un abocador de deixalles. L’Associació de Veïns i Veïnes del Bon Pastor havia demanat que un cop comencés el procés de demolició, s’accelerés per enllestir-lo abans de l’agost i es pacifiqués per tenir-ho condicionat per als veïns de l’entorn. L’Ajuntament assegura que, un cop desapareguin els habitatges, començaran els treballs previs dels edificis de la cinquena fase.