Pegat sobre pegat. Així és com s'arregla el paviment de l'àrea de jocs infantils de la plaça de la Hispano Suïssa. La setmana passada en van reparar uns forats, però el cautxú ja torna a aixecar-se. Les famílies demanen una remodelació integral de la zona infantil que, a més del paviment, diuen que té altres deficiències. Alfredo Ejarque, membre Comissió Externa AMPA el Sagrer "L'altre dia va caure una nena, es va fer mal. Hi ha inclús zones que hi ha vegetació dins del castell. Les reparacions en lloc d'estar ben reparades, els nens s'acaben rascant." Dolors López de Rozas, mare "S'ha de canviar el terra i posar un terra adequat i no estar contínuament arreglant. Això són pegats. Ha començat l'escola i ja veuràs, d'aquí un mes veniu i ja estarà tot trencant. L'any passat potser van venir sis o set vegades l'Ajuntament." informen: Ester Magdaleno / Laura Siles Segons l'Ajuntament, la licitació de les obres per remodelar l'espai ja està en marxa i està considerada com a actuació prioritària. Està previst que els treballs comencin a finals d'aquest any.

El parc infantil de la plaça de la Hispano Suïssa, a la Sagrera, torna a tenir forats al terra i problemes de manteniment. Malgrat els múltiples arranjaments que l’Ajuntament hi ha fet al llarg dels darrers anys, el problema persisteix. Les famílies usuàries del parc i l’associació de veïns de la Sagrera reclamen que la remodelació del parc prevista s’executi aquesta legislatura, tal com estava previst.

“El parc necessita una ITV”

El parc infantil de la plaça de la Hispano Suïssa torna a semblar un camp de golf. El membre de la comissió externa de l’AMPA el Sagrer, Alfredo Ejarque, ho explica així: “La setmana passada hi van tornar a fer pegats al terra però en només uns dies s’han tornat a fer forats. Això vol dir que les reparacions no estan ben fetes”.

En la mateixa línia s’expressa Dolors López de Rozas, mare de tres nenes que juguen cada dia al parc: “És indignant que un parc que està al costat d’una escola de primària estigui en aquestes condicions. Cada dos per tres el terra es trenca, hi ha forats i els nens cauen. A més, els trossos de cautxú trencats queden per tot arreu i els nens més petits els agafen. I això és un perill. Diríem que aquest parc necessita una ITV perquè està molt deixat. Moltes mares ho parlem i totes creiem que s’ha de posar-hi un terra en condicions. L’any passat hi van fer arranjaments com sis o set vegades, però cada dos per tres tornem a estar igual.”

Un problema reiteratiu des del 2013

El parc infantil situat a la plaça de la Hispano Suïssa es va inaugurar el 23 de novembre del 2013, al mateix temps que es va inaugurar la plaça. Des de llavors, el parc s’ha arranjant en múltiples ocasions, ja que està situat al costat de l’Escola el Sagrer i es tracta d’un equipament infantil molt utilitzat. Per això, fa anys que les entitats del barri demanen una remodelació que permeti millorar l’estat del parc, ja que puntualment alguns menors s’han lesionat a causa del mal estat de la instal·lació.

El districte de Sant Andreu té previst iniciar els treballs de millora aquesta legislatura, però les obres encara no han començat. El projecte de remodelació inclou substituir el terra actual per un de nou i instal·lar-hi un parell de jocs infantils més. El castell, però, es conservaria, fet que no acaba d’agradar a les famílies usuàries del parc. Segons Ejarque, “el castell està molt malmès. Constantment es trenquen les fustes, es reparen però el material que posen per tapar les esquerdes és rugós i els nens es rasquen les cames. A més les escales estan florides. El més adequat seria canviar-lo per un altre”. De moment, al parc només s’hi han tornat a fer pegats al terra i se n’han substituït alguns elements trencats, com ara la corda del castell infantil.

Obres a finals d’any

Segons el districte de Sant Andreu, la licitació de les obres de reforma del parc ja està en marxa i l’inici dels treballs està previst per a finals d’aquest any. Tot i això, les famílies del barri i l’associació de veïns de la Sagrera presentaran els propers dies una instància a l’Ajuntament amb l’objectiu d’accelerar les obres de remodelació.