Dimarts a la nit els acampats a la plaça de Sant Jaume van acordar, en assemblea, que no mouran les tendes durant les Festes de La Mercè. De fet, estan acampats des de la Diada i han reiterat en diverses ocasions que aquesta iniciativa no té data de finalització. Tot i això, els membres de l’Acampada per la Llibertat han manifestat la voluntat de facilitar la celebració dels diferents actes previstos a la plaça durant la Festa Major. L’assemblea ha decidit que mantindrà el punt d’informació amb tres carpes, però que reduirà el nombre de tendes, sobretot en els esdeveniments més multitudinaris, com la jornada castellera.

Primeres converses amb l’Ajuntament

Aquest dimecres, el tinent d’alcalde de Drets de Ciutadania, Jaume Asens, ha mantingut una conversa amb els acampats. D’una banda, ha assegurat que la festa major i l’acampada no són compatibles i que cal trobar una solució “entre tots”. També ha elogiat la bona predisposició dels acampats, que “han entès la necessitat de fer compatible la festa amb la reivindicació”. Les persones acampades han dit al tinent d’alcalde que debatran la situació en assemblea i que li faran arribar una proposta.

Precisament els membres de l’acampada es queixaven del silenci del consistori fins ara. Asseguraven que des del primer dia demanaven reunir-se amb el govern municipal, però que no n’havien obtingut cap resposta. De fet, dimarts van demanar a l’alcaldessa, Ada Colau, mantenir una conversa, que finalment no es va produir.

En canvi, asseguren que la comunicació amb el govern català ha estat més fluida i que diversos consellers s’han acostat a parlar amb ells. Tot i això, el conseller d’Interior, Miquel Buch, ha volgut deixar clar que la Generalitat no té les competències per desallotjar els acampats i que és una decisió que ha de prendre el consistori: “Estem parlant d’ocupació de la via pública, per tant, el responsable i qui té competències és l’Ajuntament”.

Els castellers ho respecten

La Coordinadora de Colles Castelleres de Barcelona ha emès un comunicat per explicar que respecta la decisió dels acampats. Les colles ho consideren una reivindicació pacífica a la via pública i hi mostren suport. D’altra banda, descarten fer de mediadors en una possible negociació perquè, diuen, és un paper que correspon a l’Ajuntament de Barcelona.