temps Mercè Barcelona 2018

Arriba la festa grossa barcelonina, la Mercè, i amb la pregunta clàssica de cada any: quin temps farà? És una festa en què qui més qui menys tindrà algun record passat per aigua. I és que les dates no conviden gaire a l’optimisme. Des del punt de vista climàtic ens trobem a punt d’entrar en el mes més plujós a casa nostra, l’octubre, cosa que fa que la Mercè hagi estat tradicionalment una festa en la qual la pluja ha fet acte de presència en més d’una ocasió.

Una Mercè 2018 força estiuenca

La Mercè d’enguany es presenta, si més no en el seu tram inicial, força estiuenca. Els mapes auguren un dissabte i un diumenge marcats pel sol, la calor i la xafogor. Seran dos dies de ple estiu en què el temps acompanyarà tots els actes que es puguin fer a l’aire lliure. Les màximes del cap de setmana es podran acostar als 30 ºC i els actes nocturns també es gaudiran amb un ambient estiuenc, amb nits que difícilment baixaran dels 22/23 ºC. Per als qui vulgueu aprofitar per anar a la platja, l’aigua del mar la tenim encara a uns més que agradables 25/26 ºC. Estiu.

Però com si la Mercè no volgués faltar a la seva reputada tradició, els mapes del temps comencen a indicar un més que possible canvi de temps per al dia gran de la ciutat, el 24 de setembre, el dia de la Mercè. Els mapes apunten el pas d’un front no especialment actiu, però que obrirà les portes a un descens marcat de la temperatura, més marcat al final del dia. A més a més, podríem tenir la situació clàssica de rebuf , amb molta presència de núvols i fins i tot el risc d’alguns ruixats. Els mapes indiquen un piromusical força fresc, en què podria fer falta una màniga llarga.

Tot i això, es tracta d’un pronòstic a mitjà termini i que pot anar canviant. Pots mantenir-te permanentment informat al nostre portal web i també a través del twitter @btveltemps.