La Fiscalia d’Odi de Barcelona demana fins a 18 anys de presó per a nou joves detinguts el març del 2019 en el marc d’una manifestació antifeixista que pretenia boicotejar un acte de Vox a la plaça d’Espanya. La concentració, convocada per la CUP, Arran, CDR i la Plataforma Antifeixista, entre d’altres, va desencadenar, segons el fiscal, en una “acció vandàlica descontrolada” amb llançaments de “pals, pedres del paviment de les voreres, tanques metàl·liques i contenidors” i barricades amb crema de contenidors contra la línia policial dels Mossos d’Esquadra.

En el marc d’aquests aldarulls, segons l’escrit del fiscal, els manifestants van agredir dos simpatitzants de Vox que es dirigien cap a la concentració d’ultradreta amb lemes com “Custodia compartida, ja! Derogació de la llei de violència de gènere”. Per això, els demana fins a 18 anys de presó per un delicte de desordres públics, atemptat als agents de l’autoritat i lesions. A més, a un d’ells també l’acusa d’un delicte d’ultratge a Espanya, perquè va cremar una bandera espanyola, i de tinença d’armes, perquè duia una porra extensible.

A més, el fiscal també sol·licita a l’Audiència de Barcelona, que és qui els jutjarà, que els prohibeixi durant cinc anys assistir a manifestacions o concentracions públiques a Barcelona.