Després de mesos de pandèmia, cada vegada hi ha més veus que apunten que els infants i els adolescents no són tan transmissors del coronavirus com es va pensar en un inici. Davant d’això, el cap de Patologia Infecciosa de Pediatria de l’Hospital Vall d’Hebron, Pere Soler, considera que és moment de recollir més dades i, a partir d’aquí, repensar com s’han de reobrir les aules el curs que ve.

Amb el comportament que s’ha pogut observar de la covid-19, Pere Soler apunta que s’han descobert tres aspectes sobre la relació entre el coronavirus i els infants i adolescents: “Sabem que s’infecten poc, tenen quadres lleus i tenen menys capacitat de contagiar que els adults”. El cap de Patologia Infecciosa de Pediatria de l’Hospital Vall d’Hebron diu que un bon indicador és com ha circulat el virus entre les famílies: “El risc de transmissió del nen a l’adult és força més baix que a la inversa”.

Soler considera que és moment de recollir més informació sobre com s’ha transmès el virus dins de les famílies. Amb aquestes i totes les dades possibles a la mà, diu, es podrien repensar les mesures de seguretat previstes per a la tornada a les aules. Afegeix que els casals d’estiu i els esplais poden ser un bona prova pilot de cara al curs que ve. Entre els aspectes positius, Pere Soler destaca que les activitats es fan majoritàriament a l’aire lliure, el nombre d’infants és més reduït i tenen lloc durant els mesos de calor, quan sembla que el virus circularà menys.