CAP Gòtic
(ACN) La Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona treballen des de fa dies en una solució per al CAP Gòtic i el CAP Sant Joan després de rebre demandes directes dels ambulatoris sobre els problemes d’espai. Així ho ha anunciat aquest divendres la regidora de Salut, Gemma Tarafa, que ha dit que l’opció temporal que es preveu per resoldre el problema és ubicar uns “mòduls provisionals” i s’està mirant quins són els millors llocs per situar-los.

A banda, ha dit Tarafa, treballen també en la cerca d’espais definitius per als dos ambulatoris. Segons ha explicat, tant Generalitat com Ajuntament van reunir-se en el marc del Consorci Sanitari de Barcelona amb les direccions dels CAP per abordar la problemàtica. Tarafa ho ha anunciat durant el ple arran d’un prec de JxC que demanava que l’Ajuntament faciliti que tots els CAP de la ciutat adeqüin les instal·lacions actuals als nous requeriments tècnics fruit de la pandèmia de la covid-19.

Aquesta mateixa setmana, el president del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (COMB), Jaume Padrós, va manifestar “preocupació” per les condicions dels espais del CAP Gòtic i del CAP Sant Joan. A parer de Padrós, l’epidèmia de la covid-19 i l’arribada de l’estiu han “agreujat” la situació d’aquests equipaments fins al punt que veu inviable “a molt curt termini” que s’hi pugui fer assistència sanitària.