mani cdr contra vox

El partit ultradretà Vox ha convocat una concentració aquest dissabte, 30 de març, a l’avinguda de la Reina Maria Cristina de Barcelona a les 12 h sota el lema “Cataluña por España”. El partit, liderat per Santiago Abascal, va programar aquesta concentració després que l’Ajuntament de Barcelona va denegar-li el permís per fer un acte al Palau Sant Jordi. La formació va anunciar que interposava una querella contra el govern municipal per no deixar-los l’espai.

L’independentisme contraprograma una manifestació

Els CDR Catalunya han fet una crida a mobilitzar-se en contra de la concentració de Vox. Els comitès de defensa de la república (CDR) criden a manifestar-se a les 10.30 h a la plaça d’Espanya amb el lema “Vine a fer soroll contra el feixisme”. Aquests no són els únics que criden a la mobilització. El col·lectiu Arran ha difós a través de les xarxes socials una protesta en el mateix sentit. El lema és ‘Eduquem contra el feixisme’ i demanen a la ciutadania que també s’acostin fins a la plaça d’Espanya cantonada amb el carrer de Tarragona.

Sobre l’acte de Vox també s’hi ha pronunciat Barcelona en Comú. El partit liderat per Ada Colau ha assegurat que sortiran al carrer a reivindicar que a la ciutat “l’amor guanyarà a l’odi”. L’esdeveniment es farà aquest dissabte, 30 de març, a les 11.30 a la ronda de Sant Antoni. Hi haurà concerts, tallers i una persona que anirà fent discursos.

També el candidat del PSC a les eleccions municipals, Jaume Collboni, ha anunciat que un autocar del partit convidarà aquest dissabte a la gent a fer-se petons i reivindicarà la llibertat sexual mentre circuli per Barcelona per protestar pel caire homòfob de Vox.