Un jove ha estat víctima d’una agressió homòfoba

aquest dijous a la nit en un conegut establiment de menjar ràpid al centre de la ciutat, el McDonald’s de Pelai, a tocar d’on s’acabava de celebrar el pregó del Pride Barcelona. El noi va entrar a l’establiment i, segons es pot veure en unes imatges enregistrades per un testimoni dels fets i compartides a Twitter per un amic de la víctima, se li va apropar un home que el va amenaçar per la seva manera de vestir dient-li que el faria “heterosexual a hòsties”. El noi li va recordar que era el Dia de l’Orgull, però l’agressor li va respondre que també era “el dia de les hòsties” i que quan sortís del local “li trauria a hòsties la ‘cosoneria'”.

La víctima fa una crida a “no deixar-se trepitjar”

La víctima ha fet un comunicat públic en el seu compte d’Instagram en què relata els fets des del seu punt de vista i reivindica el dret de ser i vestir-se lliurement sense “haver de suportar humiliacions”. En la publicació a la xarxa social, en què ha evitat mostrar la cara, també ha fet una crida a “lluitar” pels interessos del col·lectiu LGTBI i “no deixar-se trepitjar”. El vídeo del comunicat ha acabat amb l’agraïment a totes les persones que li han donat suport.

McDonald’s obre una investigació

La direcció de McDonald’s, que ha condemnat els fets i ha dit que “advoquem per la diversitat i la inclusió”, ha confirmat a betevé que s’ha obert una investigació per intentar aclarir què va passar. El protocol preveu la visualització de les imatges de les càmeres de seguretat i parlar amb els treballadors de l’establiment, inclòs el guarda de seguretat, que, segons la companyia, “va actuar segons el protocol per evitar que la discussió anés a més”.

El consistori condemna els fets

L’alcaldessa, Ada Colau, que aquest divendres ha presidit l’acte per penjar el penó de la bandera LGTBI al balcó de l’Ajuntament, ha criticat amb fermesa els fets i ha dit que Barcelona “no permetrà ni un sol acte ni agressió d’homofòbia”.