Sandro Rosell

(ACN) El fiscal de Barcelona Pedro Castro demana dos anys i nou mesos de presó a l’expresident del Futbol Club Barcelona Sandro Rosell per frau fiscal. També demana que pagui una multa de 300.000 euros i que perdi la possibilitat d’obtenir subvencions públiques o incentius fiscals. Segons el fiscal Rosell va defraudar 230.951 euros a Hisenda l’any 2012, però li aplica l’atenuant de reparació del dany perquè l’expresident va ingressar la quota defraudada amb interessos, 287.911 euros.

Castro creu que a través de la societat Toc SLU, constituïda el 2009, Rosell facturava el “gruix d’activitats”, però afirma que l’empresa no tenia “estructura” per prestar els serveis. La firma estava domiciliada a casa de Rosell i les cinc persones que hi van treballar feien neteja i manteniment de dos domicilis propietat de l’exdirectiu del Barça. El fiscal afirma que a través d’aquesta empresa va obtenir rendes que no va declarar en l’autoliquidació de l’IRPF per valor de 352.382 euros. L’única activitat de Toc, afirma Castro, va ser “subarrendar oficines” a l’immoble que, alhora, tenia llogat Rosell.

Així, segons la fiscalia, aquesta societat va facturar quantitats per aquest valor a clients que “eren del mateix” investigat. La conducta permetia “ocultar” la retribució de Rosell pels serveis professionals a terceres persones.