Josep Maria Bartomeu es defensa aferrissadament de les crítiques rebudes per la junta directiva de Joan Laporta. En la presentació de l’auditoria preventiva el director general del club, Ferran Reverter, va qualificar de nefasta la gestió de la junta anterior, presidida per Bartomeu, entre l’any 2014 i el 27 d’octubre del 2020.

Per Bartomeu, la pandèmia té la culpa de les pèrdues econòmiques

Bartomeu diu en diverses entrevistes als diaris esportius catalans que “la nostra gestió no ha estat nefasta. Al contrari, ha estat una bona gestió. No ho diem nosaltres, la revista ‘Forbes’ va publicar que érem el club més valuós del 2020″. El problema ha estat, segons l’exmandatari la pandèmia, “estàvem al límit de la massa salarial de la Lliga i de la UEFA, però ho teníem controlat perquè ingressàvem molts diners, el club que més de tot el món”. “Amb la irrupció de la pandèmia, els ingressos cauen i, per això, les pèrdues que diu la junta de Laporta que té el club, 555 milions, ho són per culpa de la covid”.

La massa salarial, al límit

Josep Maria Bartomeu explica a fons per què el Barça té una massa salarial desorbitada. Manifesta que “vam augmentar els salaris dels jugadors per retenir el talent que teníem. Els sous eren creixents perquè el club també ingressava més i, tot plegat, ho fèiem per poder competir amb els clubs més poderosos d’Europa, que tenen molts diners. Havíem de competir amb els clubs de la Premier i vam arribar a tenir 1.000 milions d’euros d’ingressos”.

L’errada de deixar marxar Leo Messi

Per qui va dirigir el Barça durant gairebé sis anys, “que Messi hagi marxat és una errada per motius esportius, econòmics i institucionals. Jo volia que Messi, a Europa, només hagués jugat al Barça”.

Deixen una bona base perquè Laporta se n’aprofiti

També diu que ell hauria signat l’acord de La Lliga amb el fons d’inversió CVC per disposar de 270 milions d’euros ara mateix, que està d’acord que en l’assemblea de diumenge la junta de Laporta proposi que el mandat presidencial passi de sis anys a cinc i que es suspengui temporalment l’article 67 dels estatuts del club, que diu que si hi ha pèrdues en dos temporades seguides, la junta ha de convocar eleccions. La conclusió de Josep Maria Bartomeu és que en els 10 anys que ell ha estat dirigint el Barça, primer com a mà dreta de Sandro Rosell i els darrers sis anys com a president, “hem deixat una bona base perquè la junta actual l’aprofiti”.