Els anys universitaris s’associen amb la joventut, però no necessàriament és així. De fet, el projecte de la Universitat de Barcelona (UB) anomenat La Universitat de l’Experiència només admet alumnes majors de 55 anys.

I, de fet, “el gruix de l’alumnat té entre 65 i 80 anys“, explica David Viñas, director d’aquest projecte formatiu que es fa a 14 de les 16 facultats de la Universitat de Barcelona (UB).

Fan molta enveja, són gent molt activa, no és la idea del jubilat que teniem abans de quedar-se a casa, anar a jugar a petanca o veure les obres. Això amb aquesta gent s’ha acabat
David Viñas, director de la Universitat de l’Experiència

Joana, passió per la literatura

Joana Martínez, de 63 anys, i recent jubilada, és alumna de la Universitat de l’Experiència. Al seu parer, el millor de tot és la llibertat i tranquil·litat de poder exercir d’estudiant.

És un plaer poder gaudir d’aprendre, sense la pressió d’haver d’estudiar, dels exàmens …m’alimenta molt .
Joana Martínez, estudiant
gent gran universitat
La passió per la literatura és l’origen de la tornada a la Universitat

Magí, un ginecòleg jubilat fent Humanitats

Magí Valls, ginecòleg jubilat de 77 anys, està cursant quatre assignatures d’Humanitats, uns coneixements que li interessen molt perquè “et dona una visió global de moltes coses”.

Ell sempre havia tingut molts interessos diversos al marge de la medicina, però la vida laboral el deixava sense tant de temps lliure com per inscriure’s en uns estudis universitaris.

La vellesa per a mi no vull que sigui un final, vull que sigui un camí, cap un final però un camí, no necessàriament passiu. Quan ens fem grans hem d’activar el que hem tingut actiu durant anys.
Magí Valls, estudiant
gent gran Mag
En Magí estudia Humanitats a la Universitat

Un club d’activitats per alumni

Montserrat Buxadé, exalumna de la Universitat de l’Experiència, és una de les persones que en acabar els estudis, els anomenats alumni, van decidir unir-se per formar una mena de club.

Amb la jubilació comença una etapa molt maca perquè pots disposar tu del teu temps lliure com vulguis.
Montserrat Buxadé, exalumna
gent gran montserrat club
Buxadé participa de les activitats del club dels alumni

L’objectiu era mantenir el contacte entre els estudiants i organitzar conferències, sortides, excursions, cinefòrums i tota mena d’activitats.