El partit animalista PACMA ha lliurat 230.000 firmes a l’Ajuntament de Barcelona per “reclamar justícia” per la mort de la gossa Sota, abatuda pel tret d’un agent de la Guàrdia Urbana  el 18 de desembre passat. L’acció ha tingut lloc després de la manifestació que aquest dissabte ha aplegat al voltant de 1.800 persones a la plaça d’Espanya en protesta per l’actuació de l’agent policial en aquest incident, la segona concentració per aquest cas a la ciutat.

“Un problema polític”

El portaveu del PACMA a Catalunya, Nacho Pascual, ha denunciat la manca d’un protocol d’actuació en els cossos policials quan s’ha de tractar amb animals i assegura que el problema és polític. Pascual, a més, critica que “contra els animals s’hi val tot” cosa que, assegura, és una manca de sensibilitat institucional respecte els animals.

El partit animalista ha anunciat, a més, que denunciarà per la via penal l’Ajuntament i estudia també denunciar l’agent que va disparar a la gossa. Abans, però, s’han personat per la via administrativa en la investigació per depurar responsabilitats, com per exemple esbrinar si s’ha d’expulsar del cos l’agent o si l’Ajuntament n’és el responsable. L’alcaldessa, Ada Colau, ja ha anunciat que, després de la investigació, Barcelona revisarà els protocols d’actuació amb animals “per buscar marge de millora”. La Guàrdia Urbana assegura que l’agent va actuar en defensa pròpia i que no li va quedar una altra opció. El cos policial ha denunciat amenaces de mort i insults per la mort de la gossa Sota.