Al voltant de 1.800 persones s’han aplegat a la plaça d’Espanya per protestar contra la mort de la gossa Sota, abatuda d’un tret per un agent de la Guàrdia Urbana el 18 de desembre passat. Els manifestants han reclamat que se suspengui el policia implicat fins que s’aclareixi el cas.

La manifestació, convocada pel col·lectiu SOS Animals Maresme i amb el suport del Partit Animalista PACMA, ha recorregut diferents carrers fins arribar davant de la comissaria de la Guàrdia Urbana de Sants-Montjuïc. Per evitar que els manifestants s’acostessin a l’edifici, s’ha blindat l’avinguda de Rius i Taulet i el carrer de Joaquim Blume amb tanques i furgons policials.

Manifestació gossa Sota

Finalment, tots ells han fet una seguda davant del cordó policial i molts han aixecat els seus telèfons mòbils amb les llanternes enceses en senyal de protesta. Entre les pancartes que s’han vist es podien llegir lemes com “Justícia per a Sota” o “Lleis més dures contra el maltractament animal”.

A banda de la protesta d’aquest dissabte, 3.500 persones ja van sortir al carrer el 22 de desembre per rebutjar l’actuació del cos policial, que ha denunciat amenaces i insults.

Posen en dubte la versió policial

Segons la versió de la Guàrdia Urbana, l’agent va disparar l’animal després que aquest el va mossegar el braç i no se’n va poder desfer, però moltes persones, a través de les xarxes socials, afirmaven que el gos no el va atacar. De fet, gairebé 500.000 persones han signat una petició a Change.org en què es demana la inhabilitació de l’agent que va matar l’animal.

Davant d’aquesta polèmica, el PACMA va demanar una investigació i va assegurar que denunciarà l’Ajuntament, mentre que l’alcaldessa, Ada Colau, va demanar “prudència” i va assegurar que no havia rebut cap testimoni directe dels fets, ni tampoc imatges d’abans del tret.