La Policia Nacional ha detingut cinc membres d’una xarxa que es dedicava a comprar passaports espanyols a ciutadans dominicans nacionalitzats per 1.000 o 1.500 euros perquè després altres persones procedents de República Dominicana els utilitzessin per entrar a Espanya. Un cop comprats, els feien arribar a Dominicana mitjançant persones de confiança o empreses de paqueteria. La Policia havia detectat l’arribada de ciutadans dominicans amb passaports que no es corresponien als portadors i se’ls denegava l’entrada. Posteriorment se’ls retornava a República Dominicana.

Un laboratori de falsificació de documents a Barcelona

Entre els detinguts, n’hi havia dos localitzats a Barcelona. En els registres fets a la ciutat, els investigadors han desmantellat un laboratori de falsificació de documents. La suposada organització criminal estava formada per persones de nacionalitat espanyola que vivien a Espanya i a República Dominicana. 

Compraven passaports i els modificaven

Aconseguien els passaports per imports entre 1.000 i 1.500 euros. Els propietaris legítims denunciaven que l’havien perdut. Alguns cops falsificaven la pàgina del passaport que conté les dades personals enganxant la fotografia de la persona que simularia ser el propietari legítim del document. A banda dels dos detinguts a Barcelona, els agents han detingut dues persones a Madrid i una a Santiago de Compostel·la