Sagrada Família façana passió

Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest diumenge a les cinc de la tarda un home quan intentava entrar a la Sagrada Família amb carregadors i municions d’una pistola. Els vigilants de seguretat l’han aturat quan ha passat per l’arc de seguretat del temple, i han avisat els Mossos d’Esquadra.

Segons fonts policials, el detingut ha acreditat ser un militar francès, i ha assegurat que en cap cas no volia cometre cap atemptat, sinó que s’ho havia emportat per error. De fet, la pistola no la portava a sobre, sinó que s’ha trobat dins del cotxe quan els agents estaven fent les investigacions.

L’home, de nacionalitat francesa, ha estat detingut per tinença il·lícita d’armes. Segons la policia, ha explicat que visitava la basílica amb la seva família i ha col·laborat en tot moment amb les forces de seguretat.

Reforç policial fins Reis

Aquesta detenció a la Sagrada Família s’ha fet pocs dies després que s’activés un reforç del dispositiu policial a les zones més concorregudes per una amenaça terrorista. L’alcaldessa, Ada Colau, va afirmar que el reforç es mantindrà fins després de Reis.