L’aposta de l’Ajuntament és construir parcs infantils més grans i d’inspiració europea. Actualment, hi ha tres propostes en fase de licitació que van cap aquesta direcció. Està previst que es construeixin al Parc de la Pegaso, a Sant Andreu; al Parc Central de Nou Barris, i als Jardins de la Indústria, a l’Eixample. Dos d’aquests parcs, el de Sant Andreu i Nous barris, han comptat amb la col·laboració de 173 infants, que han ajudat a dissenyar les àrees lúdiques. Els nens demanaven tobogans tubulars, per això aquests espais tenen aquest element.

Parc Central de Nou Barris

El nou espai infantil al Parc Central de Nou Barris tindrà forma de balena i cinc zones de jocs. Hi haurà una part davantera de la balena amb tobogans, xarxes de cordes i elements escalables pensants per a nens a partir d’un any. Al seu interior també hi haurà un element, un vaixell balancejable. A l’exterior de la balena s’hi instal·laran un conjunt de troncs i cordes d’equilibris, pensats per jugar-hi a partir dels dos anys. Al costat s’hi situaran dos llits elàstics, un de circular i un altre de rectangular adaptat. Hi haurà, a més, una zona de multijocs a la cua de la balena per a canalla a partir dels tres anys.

Parc de la Pegaso

D’altra banda, al Parc de la Pegaso s’hi instal·larà un gran pop amb multijocs que tindrà tobogans, xarxes de cordes i rampes d’accessos. A voltant del pop s’hi construiran cinc zones de jocs infantils, com ara una duna amb un tobogan, un conjunt de troncs amb cordes d’equilibris i uns gronxadors niu pensats per als més petits. També hi haurà dos llits elàstics, un de circular i un altre de rectangular. Acompanyant el gran pop hi haurà un conjunt de crancs que seran quatre plataformes pensades per a nens a partir de dos anys en les quals es podran balancejar.

Parc de La Pegaso

Jardins de la Indústria

L’animal triat per als Jardins de la Indústria és l’oreneta. En total, està previst construir-ne dues. Una serà de grans dimensions, es posarà a la zona central del jardí i oferirà diversos jocs; i l’altra, d’una mida més petita, se situarà on fins ara hi havia els jocs infantils.

També està previst posar-hi gronxadors, tobogans, plataformes de fustes per grimpar i troncs amb cordes.