finalització curs escolar 2020

El calendari del curs escolar 2019-20 s’ha vist afectat directament per la crisi sanitària del coronavirus i el decret de l’estat d’alarma que va comportar el confinament total. A Catalunya, el tancament d’escoles es va produir el divendres 13 de març i des d’aleshores tots els estudiants d’educació infantil, primària, instituts i universitats es troben sense fer classes presencials. També s’han ajornat la selectivitat 2020 i la preinscripció escolar per al curs 2020-2021.

Es dona per finalitzat el curs escolar?

En alguns centres ja s’han activat mecanismes per poder seguir fent classe o avançant en el temari durant aquests dies, però d’altres no. Ara, el dubte, després de l’anunci en què s’allargava el confinament fins a l’11 d’abril, com a mínim, és saber quan serà el final del curs escolar i si els alumnes podran tornar a les aules i recuperar les classes presencials.

Tant el conseller d’Educació, Josep Bargalló, com la ministra d’Educació, Isabel Celaá, han expressant que no volen posar punt final al curs escolar 2020. Bargalló ha rebutjat donar el curs “per perdut” i confia a recuperar les classes després de Setmana Santa “si cal, de forma telemàtica”, possibilitat que fa treballar també el Departament tenint en compte que no totes les cases poden disposar de connexió a internet o tenir ordinadors.

Classe a l'Escola Virolai

Tornar a l’escola al juny, “15 dies”

Celaá també creu que no acabar el curs és una “opció dolentíssima” i s’alinea amb Bargalló a preveure acabar-lo telemàticament. La ministra d’Educació ha confirmat que les escoles, instituts i universitats continuaran tancats com a mínim fins al mes d’abril i serà a partir de la fi del confinament quan es tornaran a reunir amb els responsables de l’ensenyament a les autonomies per replantejar què fer aleshores.

Isabel Celaá no ha descartat que els alumnes puguin arribar a tornar a les aules al juny per acabar el curs escolar 2019-20 fent classe presencial. Ha aclarit: “Ni que siguin 15 dies, per fer un repàs general”.

Aquesta informació s’anirà actualitzant quan hi hagi novetats des del Departament d’Educació o des del Ministeri d’Educació.