La situació de l’arribada dels menors immigants no acompanyats a Catalunya preocupa les entitats socials i el govern català. Aquest diumenge el president de la Generalitat, Quim Torra, ha convocat una reunió d’urgència per abordar la situació. Ell mateix ha anunciat la trobada a través de Twitter.

A la reunió hi han assistit els consellers Miquel Buch i Ckakir el Homrani (titulars d’Interior i de Treball, Afers Socials i Famílies), la consellera de Justícia Ester Capella i el vicepresident Pere Aragonés. També hi eren presents la presidenta de la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, Francina Alsina; la vicepresidenta de la Taula del Tercer Sector, Sònia Fuertes; el president de la Confederació Empresarial del Tercer Sector, Joan Segarra, i Joan Muntaner, representant també de la Confederació. La trobada ha servit per acordar la creació d’un mecanisme de coordinació continu entre la Generalitat i les entitats del tercer sector per “monitoritzar” l’estat de la situació i coordinar de manera conjunta l’abordatge de l’acollida dels infants i adolescents migrants. Fonts de la Taula del Tercer Sector han apuntat a betevé que “de moment, es tracta d’una primera presa de contacte” que “els propers dies” seguirà amb la voluntat de “començar a definir com ens coordinarem” administració i entitats socials.

Recordem que la DGAIA ha reconegut que l’arribada de menors no acompanyats els darrers mesos ha desbordat els centres d’acollida i que, fins i tot, molts d’ells han hagut de dormir en comissaries dels Mossos d’Esquadra per falta de places. betevé ha pogut parlar amb un d’aquests menors d’origen algerià que explica el seu cas. Des de principis d’any i fins al 31 d’agost ja havien arribat 2.203 menors i es preveu que, a finals del 2018, se superi la xifra de 3.000 infants i adolescents si es manté el mateix ritme d’arribades.