CIE Zona Franca exteriors

Un incident entre un intern del CIE de la Zona Franca i un dels treballadors ha desembocat en un seguit d’alderulls al centre i ha acabat amb una vuitantena de persones tancades al pati, sense menjar, durant aquest diumenge. No s’ha esclarit si els interns s’han negat a menjar o els funcionaris els ho han impedit, com a mesura de càstig, tal com denuncien persones properes als internats.

Això, ha provocat la cancel·lació de les visites de familiars. Una situació habitual, segons han explicat representants de Tanquem els CIE a betevé: “Quan hi ha alderulls al centre s’anul·la la possibilitat d’accedir-hi per visitar persones internades”.

La situació ja s’ha normalitzat aquest dilluns, però la jornada de diumenge es va convertir en una nova onada de denúncies per part dels familiars i les plataformes contràries al CIE, que asseguren que no s’han respectat els drets dels interns.

Activistes rifenys, entre les persones tancades

A mitjans de setembre,  17 joves del Rif (el Marroc) van ser internats al centre, segons Alerta Solidària. La Policia Nacional va detenir-los a les costes d’Almeria després de travessar el Mediterrani i els va traslladar al centre de la Zona Franca. Tots han demanat l’asil polític però, de moment, només se l’ha concedit a sis d’ells, que ja haurien sortit del centre, segons les entitats de suport al Rif.