Un any més, l’Ajuntament ha instal·lat estands antimasclistes per informar, sensibilitzar i, si és necessari, atendre casos de violència masclista. Un d’aquests punts està ubicat, com els últims tres anys, a l’avinguda de la Reina Maria Cristina. L’altre s’ha instal·lat per primera vegada a la platja del Bogatell. Segons l’Ajuntament és una demanda ciutadana, ja que aquest escenari és dels més multitudinaris de la Mercè. L’any passat va aplegar 138.800 persones.

Els estands per prevenir la violència masclista obren el cap de setmana de la Festa Major, de 21 h a 03 h. També hi ha parelles itinerants que passegen entre els assistents per detectar situacions d’abús o violència. Aquest any s’han incrementat els professionals i hi ha quatre parelles al Bogatell i dues a Maria Cristina.

“Quan hi ha festes hi ha més agressions”

Hi ha alguns estands fixos, com el del passeig Marítim, però des de fa uns anys aquest tipus d’iniciativa ja és habitual en grans esdeveniments nocturns, com les festes de Sants o Gràcia. La responsable del Departament d’Informació i Atenció a les Dones de l’Ajuntament, Bàrbara Melenchón, assegura: “A través d’estudis i diagnosis que hem fet, quan hi ha concerts, hi ha més possibilitats que hi hagi aquest tipus d’agressions.”

Coordinació amb els serveis de seguretat

La novetat d’aquest any és que aquest servei treballa coordinadament amb els cossos policials i amb el personal de seguretat i control de la zona. De fet, l’Ajuntament ha fet cursos específics per ensenyar-los a actuar en casos de violència masclista. Aquest any també han canviat el lema de la campanya que és “Només sí és sí”.