Divendres a la tarda es feien virals a les xarxes unes imatges d’una festa il·legal d’una vuitantena de persones a la platja de la Barceloneta. No respectaven cap mesura de seguretat contra la covid: ballaven sense distància social ni mascareta. La Guàrdia Urbana es va desplaçar fins al lloc dels fets i va desallotjar els assistents.

Les imatges han despertat la indignació de molts ciutadans. Entre ells, veïns i restauradors de la Barceloneta que denuncien que no és una novetat d’aquests dies de Setmana Santa. Afirmen que des de l’arribada del bon temps, cada cap de setmana es reprodueixen aquesta mena de festes a la platja. Els veïns estan farts del soroll i denuncien la reiterada manca de civisme. Per això, demanen més presència policial a la zona. Asseguren que majoritàriament és gent jove, que es reuneix a la platja un cop tanquen els bars i restaurants de la zona.

Els restauradors creuen que la solució seria que els deixin obrir fins més tard

En aquest sentit, els restauradors demanen a la Generalitat que els deixin allargar els horaris d’obertura. Es mostren convençuts que si ells poguessin obrir fins més tard, aquesta mena de festes estarien més controlades. Creuen que la gent continuaria asseguda a les terrasses, on és més difícil saltar-se les normes de seguretat contra la covid. Recorden que els matins no es veuen aquesta mena de situacions a les platges, ja que les terrasses dels bars i restaurants de la zona estan a ple rendiment.

Alt risc de contagi en festes a l’aire lliure

Precisament, la setmana passada el grup d’experts del BIOCOMSC recordava que malgrat que a l’aire lliure hi ha menys probabilitat de contagi, això no vol dir que aquesta mena de festes siguin segures, al contrari. “Les festes a la platja són una constant de grans contagis. Pensar que es pot fer festa a l’exterior de baix risc és erroni”, explicaven en un tuit.