Tot i les restriccions pel coronavirus, el turó de la Rovira continua sent un punt atractiu per als veïns que es converteix, als vespres, en una terrassa improvisada de consum de begudes a l’aire lliure. Distribuïts en diferents nivells de les bateries antiaèries, s’hi han concentrat petits grups de persones, la majoria joves, sense distàncies de seguretat, alguns sense mascareta i consumint alcohol. De fet, les begudes es podien adquirir en alguns punts de venda ambulants il·legals.

Controls d’accés a la tarda

Des de dimecres s’han habilitat controls amb agents cívics que vigilen tant l’accés amb vehicle al turó com a la zona dels búnquers, però que no han evitat actituds que els veïns recriminen des de fa temps. Els veïns afirmen que quan no hi ha controls d’accés, els cotxes ocupen les places reservades per als residents de la zona.

Tot i que el volum de cotxes s’ha reduït amb el control, molts grups hi han anat en transport públic o caminant fins als búnquers. Al llarg de la tarda els grups de joves reunits es barregen amb les famílies que pugen a gaudir de les vistes. Poc abans de les 20 h del vespre, la venda ambulant desapareix i bona part de la gent abandona l’espai. Alguns grups, però, allarguen les trobades socials, sense mesures sanitàries, fins que la Guàrdia Urbana no fa acte de presència.